Ketogeenisella ruokavaliolla on vaikea löytää kahvitarjottavia suoraan kaupan hyllyltä, joten useimmiten vaihtoehdoksi jääkin valmistaa ne itse.
Yksi helppo vaihtoehto on suklaa-kookospallot, joiden valmistamiseen tarvitset:
1 dl kylmäpuristettua luomu kookosöljyä | 2 tl luomu raakalakritsijauhetta |
2 rkl luomu kaakaovoita | Hyppysellinen raffinoimatonta merisuolaa |
1 dl kookoskermaa | 3 rkl hasselpähkinärouhetta |
3 rkl luomu raakakaakaojauhetta | *halutessasi lisämakeutus (esim. vaahterasiirappi, hunaja) |
Lisää kaakaovoi ja kookosöljy sopivaan kattilaan ja sulata ne mahdollisimman lievällä lämmöllä. Lisää sulan rasvan joukkoon raakakaakakojauhe, kookoskerma, raakalakritsijauhe ja ripaus suolaa. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti ja tasaiseksi, minkä jälkeen annan seoksen jähmettyä rauhassa. Kun seos ei ole enää lämmin, kannattaa siirtää se jääkaappiin jähmettymisen nopeuttamiseksi. Joka tapauksessa jähmettymiseen menee parisen tuntia.
Muodosta suklaamassasta palloja ja pyörittele ne hasselpähkinärouheessaa. Asettele kuorrutetut pallot lautaselle tms. ja laita ne vielä hetkeksi jääkaappiin kiinteytymään.
Nauti valmiista herkuista sellaisenaan tai laita tarjolle, vaikka vähän hienomminkin 🙂