Kukkakaaliriisi

Luen tai kuulen usein ruokavalioni olevan erittäin rajoittunut ja tähän liittyen epäilyksiä, että mahdanko saada riittävästi ravintoaineita. Itsestäni tämä on varsin huvittavaa, sillä lautaseni täyttyy päivittäin mitä monipuolisimmista kasviksista.

En tiedä onko makuaistini muovautunut, mutta kasvikset ovat mm. perunaa ja riisiä huomattavasti maukkaampi vaihtoehto. Kasviksista voidaan valmistaa mitä monipuolisimpia lisukkeita ja vain mielikuvitus rajana. Yksi itselleni uusimmista vaihtoehdoista on kukkakaaliriisi, mikä on helppo valmistaa ja on suussasulavan hyvää.

Valmistus onnistuu 20 minuutissa ja vain muutamista raaka-aineista:

1 kukkakaali (mielellään luomu)Raffinoimatonta merisuolaa
1-2 rkl luomuvoita (tai gheetä)Mustapippuria rouhittuna

Poista kukkakaalin lehdet ja pese kukkakaali.


Leikkaa kukkakaalista sopivia paloja ja raasta ne raastimen isoimmalla reikäkoolla.
Itse raastoin suoraan pannulle, mutta jos kyseessä iso kukkakaali, niin voi olla tarpeen paistaa useammassa erässä.


Paista voissa(tai halutessassi gheessä) kuumalla pannulla ja lisää joukkoon maun mukaan suolaa sekä mustapippuria.

Kukkakaaliriisi on mielestäni parhaimmillaan, kun se on pinnaltaan hivenen ”rapsakka”.
Maukkaita herkutteluhetkiä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *